קצת עליי

קצת עליי

נעים להכיר, אני יובל שאשא 

מטפל רגשי בהבעה ויצירה עם התמחות בפסיכודרמה.
מטפל מוסמך מזה 6 שנים, אך נמצא בתחום הטיפול/בריאות הנפש/אוטיזם כבר מגיל 21 מיד לאחר השחרור שלי מהצבא.

את תחילת דרכי התחלתי בתיאטרון מגיל מאוד צעיר כילד היפראקטיבי ומלא אנרגיה עד גיל 18 שיחקתי בצוותא וניסן נתיב. במהלך השירות הצבאי שלי הקמתי כמה סדנאות תיאטרון לילדים מעוטי יכולת ושם גם נחשפתי לראשונה לכלי הפסיכו דרמטי והתאהבתי מיד. הבנתי שזה היעוד שלי ומיד לאחר הצבא התחלתי תואר ראשון בפסיכולוגיה. במקביל התחלתי לעבוד בעמותת אלו"ט עם ילדים ASD בוגרים, העבודה איתם נמשכה 4 שנים לאורך לימודי התואר הראשון. 

לאחר שסיימתי את הלימודים המשכתי לעבוד כמדריך במסגרות שונות של נוער בסיכון בצופיה ועזרתי בהקמת של פנימיית הנוער אורנים בראשון, לילדים בעלי קשיים רגשיים. לאחר הפסקה קצרה בחו"ל התחלתי את לימודי התואר השני שלי כמטפל הבאה ויצירה (פיכודרמה) באוניברסיטת "לסלי" בבוסטון אמריקה, שם סיימתי את לימוד התואר שני (M.A) בנוסף לתזה.
במקביל לתואר שני ניהלתי את מרכז יום לילך, מרכז יום לבוגרים על לקויות פיזיות ומנטליות מורכבות במשך שנתיים. 

לאחר סיום התואר השני וההכשרה המעשית במרכז הורים ילדים בנס ציונה, יצאתי לדרכי העצמאית, התחלתי לעבוד כמטפל רגשי במסגרות של מועדוניות רווחה כמנחה קבוצות ילדים ומטפל פרטני ובמקביל התחלתי לעבוד כמטפל רגשי במעונות תקשורת בלוד כמדריך הורים ומטפל רגשי לגיל הרך. 

לאחר כמה שנות ניסיון כמטפל פתחתי את הקליניקה הפרטית שלי, בחולון וכיום אני עובד עם ילדים ונוער עם קשיי התנהגות וקשיים רגשיים כגון: חרדה, דיכאון, היפראקטיביות והפרעות קשב, ADD וODD ומגוון רב של קשיים נוספים שלמדתי להכיר ולטפל לאורך כל שנותיי בתחומים הטיפוליים, כולל אוכלוסיות מיוחדות בפרט ASD על פני כל הרצף, בכל הגילאים (גם בעלי בעיות התנהגות קשות, בעיות חושיות ותחושתיות). בנוסף לטיפול הפרטני אני מקיים הדרכות הורים גם כחלק משלים לטיפול רגשי וגם כייעוץ הורי.  

כיום אני משתמש בקליניקה בכלים רבים מעולם האומנויות: תיאטרון, אומנות ויצירה, דמיון ,משחק סימבולי, ומשחק סוציו דרמטי. בנוסף אני מפתח כלי טיפול נוסף דרך בלוני צורות שנכנס ככלי משמעותי בתוך הטיפול בקליניקה. העניין הכי חשוב הוא, היכולת של החדר להיות ורסטילי.

כיום אני משתמש בקליניקה בכלים רבים מעולם האומנויות: תיאטרון, אומנות ויצירה, דמיון ,משחק סימבולי, ומשחק סוציו דרמטי. בנוסף אני מפתח כלי טיפול נוסף דרך בלוני צורות שנכנס ככלי משמעותי בתוך הטיפול בקליניקה. העניין הכי חשוב הוא, היכולת של החדר להיות ורסטילי ומותאם לכל ילד או אדם שנכנס עליו. מרחב בטוח ללא גבולות, מקום עוטף ומאפשר בו ניתן לגעת בחלקים שונים של הרגש בדרך המתאימה למטופל.

לכל מטפל יש את הכלים שלו: ציור, משחק, מוזיקה, שיח. טיפול קורה כאשר עולמו הרגשי של אדם מקבל מקום. הבסיס המשמעותי הוא הקשר, האמון והחיבור לעולם הפנימי. החדר מלא באפשרויות לבטא כל מחשבה ופנטזיה, אין נכון ולא נכון. רק כך ניתן לייצר חיבור אמיתי שיוביל להבנה ושינוי. לכל אחד יש מקום, הוא רק צריך לגלות את עצמו.

חדר הטיפול בקליניקה הוא מקום מיוחד מאוד.
תוכלו למצוא בו חומרי יצירה רבים ומגוונים.
החל מדברים שחשבתם עליהם
וגם דברים שלא... 

מהכול אפשר ליצור ומכל דבר אפשר לייצר משחק.
הקליניקה, היא מקום מוגן ובטוח שהמאפשר לנו שעה של יצירת קשר, התחברות לעצמנו, שיחה, משחק ובעיקר הרבה הבעה.

הילדים והמתבגרים שאני עובד איתם מספרים לי שהם מחכים לשעה הזו, פעם בשבוע, כי הם מרגישים שיש מי שרואה אותם.
יש מי שמבין ותומך.

זאת זכות גדולה עבורי להוביל כבר 14 שנים, ילדים ומתבגרים אל עבר עתיד טוב ומאושר.


Share by: